NİKÂH BAŞVURUSU İÇİN İSTENİLEN EVRAKLAR VE DİKKAT EDİLECEK HUSUSLAR

Çiftlerden birinin veya her ikisinin yerleşim yeri adresinin Lice Belediyesi sınırları içerisinde olması halinde, Evlendirme Birimimize birlikte müracaat edebilirler.

4721 sayılı Türk Medeni Kanununun 134. Md “birbiriyle evlenecek erkek ve kadın evlendirme memurluğuna birlikte başvururlar. Çiftler başvuru esnasında aynı yerde değiller ise ancak evlendirme yönetmeliğinin 17 md.’sinde yer aldığı gibi evlenecek kişi müracaat işlemini vekil olarak atadığı kişi vasıtasıyla da yürütülebilmektedir. Bunun için özellikle vekâlet name düzenlenmesi ve bu vekâletnamede vekâlet veren ile vekili evleneceği kişinin kimliğine ilişkin bilgiler ile evlenme işlerinin yürütülmesi için açıkça belirtilmiş olması şarttır.

NİKÂH BAŞVURUSUNDA İSTENİLEN EVRAKLAR

1- EVLENME EHLİYET BELGESİ: Yerleşim yeri adresi Lice Belediyesi sınırları içerisinde olanlar, Evlenme Ehliyet Belgelerini Bağlı oldukları nüfus müdürlüğünden temin edebilirler
2-NÜFUS CÜZDANI: Müracaat sırasında aslı ve fotokopileri getirilecektir.
3-VESİKALIK RESİM (5 ADET):  Resimler Evlenme Yönetmeliğine uygun (Başörtülü resimler alın ve çene açıkta olmak şartıyla) renkli ve son 6 ay içerisinde çektirilmiş olacaktır. Üniformalı ve fotokopi resimler kabul edilmeyecektir.

4-SAĞLIK RAPORU VE TALASEMİ TESTİ(Akdeniz Anemisi): Türk Medeni Kanunu’nun 136. maddesi gereği, 1593 sayılı Umumi Hıfzıssıhha Kanunu’nun 123. ve 124. maddelerinde belirtilen, çiftlerin evlenmeye engel hastalığı bulunmadığını gösterir  laboratuar testlerini, Sağlık kuruluşuna birlikte müracaat etmeleri koşulu ile tüm Kamu Kurum ve Kuruluşlarına bağlı hastanelerde, Kamu yararına çalışan Sağlık Kurum ve Kuruluşlarında yaptırabileceklerdir.

“Evlenme İzin Belgesi” talep edenler, adresleri Lice belediyesi sınırları içerisinde olup başka belediyede evlenmek isteyenler Evlendirme memurluğundan ‘’Evlenme İzin Belgesi’’ almaları gerekiyor (Adresleri Lice Belediyesi sınırları dışında olup da Belediyemizde evlenmek isteyenler, içlerinden birinin bağlı olduğu belediyenin Evlendirme Memurluğuna birlikte müracaat ederek “Evlenme İzin Belgesi” getireceklerdir.)
    Dul veya boşanmış kadın önceki eşinin soyadını kullanıyor ise, kızlık soyadını belirtir vukuatlı nüfus kayıt örneği getirmesi gerekmektedir. (Dul veya boşanmış kadının evlenebilmesi için 300 günlük iddet süresinin geçmesi gerekmektedir. Bu süre geçmemiş ise, Aile Mahkemesinden “İddet Süresinin Kaldırılması Kararı” getirilecektir.)

EVLENME YAŞI:

18 yaşını doldurmuş herkes başka bir kimsenin iznine bağlı olmaksızın evlenebilir.
   17 yaşını doldurmuş kız veya erkeğin evlenebilmesi için, beyanda Yasal Temsilci İzni bölümü, anne - baba veya vasinin, Muhtar veya Noter huzurunda veya birimimizde imzalarının alınması suretiyle onaylatılacak, nüfus cüzdanı fotokopileri başvuru sırasında getirilecektir. Anne veya babadan biri ölmüş ise vukuatlı nüfus kaydı ile belgelenecektir. Anne - baba veya vasi nikâhta bulunacaklardır.

16 yaşını doldurmuş kız veya erkeğin evlenebilmesi için Mahkeme Kararı getirilmesi gerekmektedir.

İp Adresiniz: 54.198.244.0
Server Time: 2017-07-21 22:52:45