Sağlık Haftası nedeni ile Belediyemiz ve Aile Destek Merkezi Proje Koordinasyon Birimi tarafından öğrencilerimize "Kişisel Bakım ve Obezite" konulu seminer verildi. Belediyemiz uzmanları tarafından okullarda ve ADEM Konferans salonunda verilen seminerlerde çocuklarımıza Kişisel Bakım ve Obezite hakkında bilgiler aktarıldı.

Hastalıklardan korunmanın ilk ve en önemli yolunun kişisel olduğunu belirten uzmanlarımız, amaçlarının okul çağındaki çocuklara bireysel temizlik ve hijyen konusunda alışkanlık kazandırmak olduğunu belirttiler. Özellikle tuvaletten sonra el yıkamanın önemini vurgulayan uzmanlar, beden temizliğinin sağlığın ilk şartı olduğunu ve her insanın haftada en az 2 kez banyo yapması gerektiğini belirttiler.

Seminerlerin bir diğer ana başlığı olan Obezite konusunda da öğrencilere bilgi veren uzmanlar, Obezite’nin tedavi edilmesi gereken bir hastalık olduğunu ve şişmanlığın küresel bir halk sağlığı problemi haline geldiğini belirttiler. Uzmanlar; “Diyet dediğimiz şey, kişiye özeldir ve kan şekeri ölçüldükten sonra kişiye özel uygulanmalıdır. Öğrencilerimizi ve tüm vatandaşlarımızı Obeziteye karşı hep beraber mücadele etmeye, daha sağlıklı ve düşük kalorili yiyecekler tüketmeye, Obeziteye karşı günde en az 30 dakika yürümeye davet ediyoruz.” dediler.

İp Adresiniz: 54.80.137.187
Server Time: 2017-09-24 03:02:20